Відбувся перший етап проєкту – семінар-навчання в м.Краків (Польща) 9-10 вересня 2024 року

Відбувся перший етап проєкту – семінар-навчання в м.Краків (Польща) 9-10 вересня 2024 року. Крім представлення методології створення квестів і попереднього досвіду створення квестів в Польщі та Україні, основною частиною навчання буде створення нового квесту методом майстерні в місцевості Дебнік (Малопольске воєводство).

Модератор зустрічі – Кшиштоф Флорес віце-президент Фонду Мапа пасії, експерт у сфері туризму, збереження культурно-історичної спадщини. Від 2008 року організував багато проєктів квестів у Польщі (консультації більше 500 маршрутів). Автор досліджень і опрацювань в сфері туризму, насамперед щодо підготовки концепцій туристичних шляхів.

Учасники семінару отримали відповідні сертифікати і будуть задіяні в роботі з громадами та локальними інституціями для підготовки нових квестів в Україні в місцевостях - Перечин (Закарпатська область), Бердичів (Житомирська область), Криворівня (Івано-Франківська область), Дубно (Рівненська область), Ходорів (Львівська область).

Контактна особа:
Ігор Каспрук (український координатор проєкту)
+380 50 370 31 03
igor@dialog.lviv.ua

seminar-Krakiv2

У вересні 2023 року була створена всеукраїнська мережа «Квести – відкриваємо скарби України».

Квести - це безкоштовні польові ігри, які передбачають можливість самостійного проходження маршрутів та пошук скарбів, до яких ведуть римовані підказки із загадками, що розповідають про місцеву історію, природу, культуру та цікавинки вказівки та головоломки, що ведуть до скарбу - пам'ятної печатки.

На основі отриманої ліцензії мережа "Квести - відкриваємо скарби України" використовує методологію, досвід та ІТ-інструменти польської мережі "Квести – експедиції першовідкривачів", співзасновником якої є Фонд "Mapa Pasji" (м. Краків, Польща). На польському порталі www.questy.org.pl доступно понад 900 квестів. В Україні в 2018-2023 роках створено 23 квести ( український портал www.questy.org.ua ).

Мета нового українсько-польського проєкту «Квести - мережуємо скарби України» є популяризація методології квестів у 5 місцевостях України - навчання аніматорів квестів та за їх ініціативою створення 5 нових КВЕСТІв - маркованих маршрутів із загадками та скарбами, що представляють культурну та історичну спадщину їхніх населених пунктів та подальший системний розвиток квест-мережі.

Лідер проєкту Фундація "Карта пристрасті" (Краків, Польща). Партнер проєкту ГО «Освітній ресурсний центр» (Львів, Україна) . Проєкт фінансується Польсько-Американським Фондом Свободи через програму RITA – «Зміни в регіоні», яку реалізує Фонд «Освіта для демократії».